Składniki
- 200 g papryki
- 200 g pomidorów
- 100 g zielonej fasolki
- 100 g kalafiora
- 100 g zielonego groszku
- 200 g ziemniaków
- 2/3 szklanki octu winnego
- 2 kostki cukru
- 2 jajka ugotowane na twardo
- szczypta mielonej papryki
- 2 łyżki oliwy
- sól
Przygotowanie
Wszystkie warzywa, poza pomidorami i papryką ugotować w osolonej wodzie ( ziemniaki ugotować osobno).
Pomidory oraz paprykę pokroić na plasterki.
Polać oliwą.
Dodać sól i pieprz.
Następnie wymieszać je z ugotowanymi jarzynami i odstawić na ok. 1 godzinę.
Po upływie tego czasu na wierch położyć 2 kostki cukru.
Całość polać octem winnym, po czym znowu odstawić na 1 godzinę.
Na sam koniec ułożyć na sałatce ugotowane i pocięte w plasterki jajka.
