Składniki
- pęczek koperku
- 70 dag ziemniaków
- 15 dag żółtego sera
- 6 jajek
- 2 zielone cebukle ze szczypiorkiem
- 1 cebula
- 5 ząbków czosnku
- 30 dag ogórków kiszonych
- 1 jogurt naturalny
- majonez
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Koperek opłukać, osączyć z wody i drobno pokroić.
Ziemniaki ugotować z mundurkach, ostudzić i pokroić w kostkę.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i razem z zieloną cebulką, cebulą, żółtym serem i ogórkami kiszonymi pokroić w kostkę.
Czosnek pokroić w drobną kostkę, posolić i rozgnieść widelcem, aż czosnek puści sok.
Wszystkie składniki razem połączyć, dodać jogurt naturalny i majonez.
Przyprawić do smaku i wymieszać.
