Składniki
- 1 mała cukinia
- 500 g mrożonego szpinaku
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy
- 4 jajka
- 150 g tartej bułki
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- masło
Przygotowanie
Cukinię pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć na 2 łyżkach oliwy do miękkości.
Szpinak udusić z posiekanym czosnkiem na 2 łyżkach oliwy – woda powinna wyparować.
Roztrzepać jajka, zmieszać z tartą bułką. Dodać szpinak, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Dodać cukinię, wymieszać.
Formę do pieczenia wysmarować masłem, ułożyć w niej przygotowaną masę. Przykryć folią aluminiową. Włożyć całość do większego naczynia z wodą i wstawić do piekarnika (180° C). Piec 1,5 godziny.