Mus mandarynkowo-czekoladowy

Składniki

  • 3 szklanki miniaturowych marshmallows
  • 1/2 szklanki chudej śmietanki
  • 80 g półsłodkiej czekolady
  • 2 łyżki koncentratu soku pomarańczowego
  • 1 1/2 szklanki kremówki
  • 2 białka
  • 1 szklanka kawałków mandarynek

Przygotowanie

W garnku z podwójnym dnem stopić marshmallows z czekoladą i śmietaną. Wlać sok pomarańczowy. Odstawić z palnika, wystudzić.

Śmietaną ubić i dodać do ostudzonej masy. Białka ubić na sztywną pianę i połączyć z resztą. Dodać kawałki mandarynek. Wlać do sześciu miseczek lub specjalnych kieliszków deserowych. Chłodzić przez 3 godziny przed podaniem.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *