Składniki
Ciasto:
- 50 dag mąki
- 20 dag cukru
- 20 dag margaryny
- 2 jajka
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżeczki sody
Polewa:
- 30 dag pokrojonych orzechów włoskich
- 10 dag cukru
- 10 dag margaryny
- 2 łyżki miodu
Krem:
- margaryna
- 6 łyżek cukru pudru
- budyń śmietankowy
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
- mleko
Przygotowanie
Zagniatamy ciasto, dzielimy na 2 placki. Jeden pieczemy w 170° C na rumiano.
Składniki polewy podgrzewamy, aż powstanie karmel.
Na drugi surowy placek wykładamy polewę i pieczemy 40 minut w temp. 170° C.
Gotujemy budyń, dodając mniej mleka niż w przepisie na opakowaniu. Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy zimny budyń i kawę. Wykładamy na placek bez polewy, przykrywamy drugim.
