Cebula faszerowana grzybami

Składniki

  • 10 cebul (jednakowej wielkości)
  • 30 dag grzybów
  • 8 dag tłuszczu
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • 1 szklanka wywaru z włoszczyzny
  • przyprawa do zup
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Cebulę obrać, ściąć wierzchy, wydrążyć i sparzyć wrzątkiem.

Połowę środków cebuli posiekać, przesmażyć na tłuszczu, razem z poszatkowanymi grzybami.

Całość ostudzić, dokładnie posiekać, dodać przyprawy, tartą bułkę i jajko.

Przygotowanym nadzieniem napełnić cebule, włożyć do naczynia, podlać wywarem z warzyw i dusić do miękkości.

Resztę środków cebuli przesmażyć na tłuszczu, dodać do sosu, podprawić zasmażką z mąki i śmietaną.

Polać potrawę i podawać z ziemniakami.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *