Składniki
- 40 dag filetów z okonia
- 30 dag pomidorów
- pęczek dymki
- 2 ząbki czosnku
- bulwa kopru włoskiego
- pęczek koperku
- 300 ml soku pomidorowego
- 20 dag ugotowanego ryżu
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Czosnek pokroić w cieniutkie plasterki, dymkę pokroić, koper włoski przepołowić i usunąć głąbik, pokroić w paski, koperek posiekać, pomidory pokroić w plasterki.
Czosnek i koper włoski podsmażyć na oliwie przez 2 minuty.
Dodać pomidory i sok pomidorowy, zagotować.
Dodać dymkę i ryż, na wierzchu ułożyć kostki ryby.
Patelnię przykryć, gotować 10 minut.
Przed podaniem rybę oprószyć solą i pieprzem, posypać koperkiem.