Szaszłyk barani

Składniki

(6 porcji)

  • 1 kg chudego mięsa jagnięcego (bez kości, pociętego na 48 małych kostek)
  • 48 kapeluszy pieczarek
  • 48 cząstek zielonej papryki
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1/2 łyżeczki soli
  • pieprz

Przygotowanie

Wymieszać oliwę z przyprawami i sokiem z cytryny.

Moczyć mięso w tej marynacie przez 8 godzin, pod przykryciem.

Nadziać na rożen kawałeczki mięsa, pieczarek i papryki – na przemian.

Piec w bardzo gorącym piekarniku lub w opiekaczu.

W trakcie pieczenia smarować marynatą pędzelkiem co 5-6 minut.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *