Rolada z żółtego sera i parówek

Składniki

  • 50 dag żółtego sera
  • 2 serki topione
  • 5 dag masła
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 3 parówki
  • pęczek szczypiorku
  • garść kiełków fasoli lub soi
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Żółty ser włożyć na chwilę do gorącej przegotowanej wody, po czym osączyć na sicie. Serki topione i masło utrzeć w misce. Dodać drobno posiekane parówki, jaja i szczypiorek. Kiełki i przyprawy wymieszać.

Ser rozwałkować na podłużny placek. Rozsmarować na nim masę i mocno zrolować. Schłodzić w lodówce. Gotową roladę (musi dobrze stężeć) pokroić w plastry.

Podawać z keczupem i sałatą oraz pieczywem.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *