Składniki
- 4 duże plastry na pieczeń
- 1 kieliszek czerwonego wina
- 1 cebula
- 4 plastry wędzonego boczku
- 2 ogórki konserwowe
- 1 kostka margaryny
- 1 szklanka wody
- musztarda
- 5 ziarenek ziela angielskiego
- 1 liść laurowy
- pieprz
Przygotowanie
Mięso umyć, osuszyć i lekko rozbić.
Jedną stronę posmarować musztardą, położyć na nią boczek, cebulę i ogórki przekrojone w paski.
Zawinąć mięso i spiąć wykałaczkami.
W garnku roztopić margarynę, włożyć mięso, dodać ziele, liść laurowy i posypać mięso pieprzem.
Dusić przez okolo 20 minut dodając wodę.
Na koniec podlać winem.
Dusić jeszcze przez około 10 mimut sprwadzając miękkość mięsa.
