Polędwiczki z serem

Składniki

  • 2 długie polędwiczki wieprzowe
  • 30 dag żółtego sera
  • 1/2 l oleju
  • sól
  • pieprz

Sos czosnkowy:

  • 1/2 słoika majonezu
  • łyżka śmietany
  • łyżeczka cukru
  • szczypta vegety
  • szczypta czarnego pieprzu
  • łyżeczka oregano
  • łyżeczka suszonej pietruszki
  • 2 duże ząbki czosnku
  • sól

Przygotowanie

Polędwiczki myjemy, osuszamy i kroimy w 2-cm plastry. Delikatnie rozbijamy (należy uważać, aby mięsa nie porozrywać). Oprószamy solą i pieprzem.

Ser kroimy w słupki i układamy na plastrach mięsa. Polędwiczki ciasno zwijamy i spinamy wykałaczkami. Smażymy w głębokim oleju ok. 2 minut.

Sos: majonez mieszamy ze śmietaną, dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy. Doprawiamy solą, cukrem, pieprzem, vegetą i ziołami. Podajemy do polędwiczek.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *