Polędwiczki z pieczarkami

Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • vegeta
  • Maggi
  • sól
  • pieprz
  • zasmażka (masło, mąka i woda)

Przygotowanie

Polędwiczki pokroić i przesmażyć na margarynie.

Dusić do miękkości.

Pieczarki oraz cebule pokroić i usmażyć.

Gdy mięso będzie miękkie dodać do niego usmażone pieczarki.

Przyprawić solą, pieprzem,vegetą i Maggi.

Chwilę razem poddusić.

Zrobić zasmażke i dodać do mięsa.

Przygotowanie zasmażki:

Masło rozpuścić, dodać mąkę.

Ciągle mieszać, aż zbrązowieje.

Na koniec dodać wodę.

Wymieszać i zagotować.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *