Polędwiczki wieprzowe z borówkami

Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe (400 g)
  • 2 łyżki borówek smażonych (lub dżem borówkowy)
  • 200 ml słodkiej śmietanki 30%
  • 1 sos myśliwski (z paczki)
  • 100 ml wody
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Śmietanę połączyć z wodą.

Wsypać sos myśliwski i zagotować.

Dodać borówki.

Polędwiczkę pokroić i uformować medaliony.

Oprószyć solą i pieprzem.

Obsmażyć na maśle i oleju.

Mięso zalać wcześniej przygotowanym sosem i dusić 10 minut.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *