Składniki
- 1 kg kurczaka
- 1 opakowanie kaszy kuskus
- 1 szklanka bulionu
- 80 ml oliwy
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 15 dag czarnych oliwek
- po 1/2 łyżeczki mielonego imbiru i cynamonu
- po 1/2 łyżeczki kurkumy i słodkiej papryki
- natka pietruszki
Przygotowanie
Mięso z kurczaka umyć, pokroić w grubą kostkę, obsypać wszystkimi przyprawami i podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
Cebulę oraz marchewkę obrać i pokroić w krążki a następnie dodać do mięsa.
Zamieszać, zalać bulionem i dusić na małym ogniu około 20 minut.
Dodać oliwki.
Kaszę kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu.
Umieścić na talerzu kurczaka z kuskusem i udekorować natką pietruszki.
