Kotlety szwajcarskie

Składniki

  • 4 filety z kurzej piersi
  • 4 łyżki startego ostrego żółtego sera
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • łyżka masła lub margaryny
  • 2 łyżki oleju
  • jajo
  • 2-3 łyżki tartej bułki
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Filety z kurzej piersi włożyć do plastikowego woreczka i delikatnie zbić tłuczkiem do mięsa.

Na środek płata mięsa nasypać łyżkę żółtego sera, odrobinę soli, pieprzu i natki pietruszki.

Zawinąć płaty mięsa w taki sposób, aby ser się nie wysypywał.

Zanurzać każdy kotlet w jaju rozmieszanym z łyżką wody i panierować w tartej bułce.

Smażyć z każdej strony po 7 minutach.

Podawać na gorąco, z ziemniakami i pikantną surówką.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *