Składniki
- 1,5 kg jagnięciny
- imbir
- 4 pomarańcze
- 1 szklanka czerwonego wina (wytrawne)
- 1 szklanka bulionu
- 2 łyżki sosu sojowego
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżeczki mąki
- zielenina
- pieprz
- sól
Przygotowanie
Mięso pokroić na kawałki i lekko podsmażyć.
Przyprawić solą i pieprzem, podlać winem i dusić przez około 20 minut.
Z jednej pomarańczy wycisnąć sok.
Wymieszać go z bulionem, sosem sojowym i przyprawić imbirem.
Następnie zagotować i dodać szczyptę soli, pieprzu oraz zmiażdżony czosnek.
Mąkę połączyć z 1/2 szklanką wody i wlać do gotującego się bulionu.
Gotować przez 10 minut.
Mięso przełożyć na półmisek i polać sosem.
Udekorować pokrojoną pomarańczą.