Omlet z papryką i groszkiem

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 czerwona papryka
  • 1/2 szklanki groszku konserwowego
  • 2 płaskie łyżeczki mąki pszennej
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka masła
  • sól

Przygotowanie

Paprykę umyć i po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w cienkie krążki.

Jajka i mąkę utrzeć na jednolitą masę i posolić do smaku.

Na rozgrzanej patelni rozpuścić łyżeczkę masła i wlać masę jajeczną.

Po chwili podważyć brzegi omletu, tak by jeszcze nie ścięta masa spłynęła na dno patelni.

Wierzch omletu posypać groszkiem i udekorować papryką.

Przykryć i trzymać na niedużym ogniu, aż jajka całkowicie się zetną.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *