Składniki
- 3 jajka
- 1/4 szklanki sosu kreolskiego
- 1/4 szklanki tartego sera Cheddar
- 2 łyżki gęstej śmietany
- 2 łyżki pieczarek (pokrojonych w plasterki)
- 1 łyżka młodej cebuli (pokrojonej w drobną kostkę)
- 1 łyżka zielonej papryki (pokrojonej w drobną kostkę)
- 1 łyżka masła
Przygotowanie
Podgrzać piekarnik do 230°C.
Rozgrzać masło na patelni lub w rondelku.
Dodać cebulę, zieloną paprykę i pieczarki.
Dusić do miękkości.
Rozmącić jajka ze śmietaną.
Wylać na uduszone warzywa i pieczarki.
W trakcie smażenia podważać łopatką od boków patelni.
Ostrożnie przewrócić na drugą stronę.
Polać sosem kreolskim i posypać serem.
Piec w piekarniku przez 2-3 minuty.
Wyjąć ostrożnie z naczynia.
Złożyć na pół.
Położyć na talerzu i podać na stół.