Zupa ziemniaczana z mięsem

Składniki

  • 5-6 ziemniaków
  • 200-300 g mięsa np. schabu lub karkówki
  • 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 cebule
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • kostka rosołowa
  • posiekana natka pietruszki
  • tłuszcz do smażenia
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć w garnku na rozgrzanym tłuszczu.

Zalać 3 szklankami wody i dodać kostkę rosołową, ziemniaki pokrojone w kostkę, liść laurowy oraz ziele angielskie.

Zagotować i dodać cebulę pokrojoną w kostkę.

Gotować aż mięsa oraz warzyw będą miekkie.

Następnie dodać koncentrat i przyprawić do smaku.

Podawać posypane pietruszką.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *