Zupa ze szpinaku

Składniki

  • 45 dag rozdrobnionego mrożonego szpinaku (może być świeży)
  • 1 cebula
  • 3/4 szklanki soku pomidorowego
  • sól
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • 1,5 łyżeczki kurkumy
  • sucharki
  • pasztet sojowy (najlepiej z pomidorami)
  • oliwki
  • olej

Przygotowanie

Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy. Gdy się lekko zrumieni, wlewamy sok pomidorowy. Mieszamy, a następnie wsypujemy przyprawę do kurczaka i kurkumę.

Dodajemy szpinak, mieszamy i dusimy na małym ogniu ok. 15 minut. Sucharki smarujemy pasztetem, na każdym sucharku kładziemy oliwkę. Podajemy do zupy.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *