Zupa z zająca

Składniki

  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju szafranowego
  • 454 g mięsa zająca, pokrojonego w kostkę
  • 1 cebula, pokrojona w drobną kostkę
  • 2 marchewki, pokrojone w drobną kostkę
  • 2 łodygi selera, pokrojone w drobną kostkę
  • 2,5 l wywaru z kury
  • 2 szklanki ugotowanego ryżu
  • 1/2 szklanki kremowej sherry

Przygotowanie

W dużym garnku rozgrzać masło i olej. Mięso zająca podsmażyć na brązowy kolor, wyjąć i zachować.

Dodać warzywa i dusić, aż będą miękkie. Mięso włożyć ponownie do garnka. Zalać wywarem. Zmniejszyć ogień i dusić bez przykrycia przez 1 1/2 godziny. Zebrać osad wypływający na powierzchnię.

Dodać ugotowany ryż i sherry. Dusić przez 15 minut. Podawać.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *