Zupa z tuńczyka po japońsku

Składniki

  • 1,5 l rosołu z kurczaka
  • 18 małych marynowanych cebulek
  • 1 por, pokrojony w paseczki
  • 1 rzepa, pokrojona w kostką
  • 2 szklanki kawałków bambusa
  • 1 szklanka twardego tofu, pokrojonego w kostką
  • 60 g startego suszonego tuńczyka (suszony tuńczyk dostępny jest w sklepach z orientalnymi produktami spożywczymi)

Przygotowanie

Wywar wlać do dużego garnka. Dodać cebulę, por i rzepę, zagotować. Gotować, do momentu aż rzepa zmięknie. Dodać bambus, tofu i tuńczyka. Dusić przez 5 minut. Zupę podawać bardzo gorącą.

1 Comment

  1. codopiwa.pl

    Suszonego tuńczyka można kupić również w sklepie internetowym http://codopiwa.pl/pl/fantastyczny-suszony-tunczyk-do-piwa.html

    Reply

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *