Zupa z kurczaka i kukurydzy

Składniki

  • 200 g ugotowanego kurczaka (piersi)
  • 250 g kukurydzy
  • 3 kubki bulionu z kurczaka
  • 2 białka z jajka
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • 2 cebulki dymki
  • 1 łyżeczka soli

Przygotowanie

Kurczaka rozdrobnić i zmiksować, dodać sól.

Ubić białko na pianę i wyłożyć ją na kurczaka.

Zagotować bulion i dodać zmiksowaną kukurydzę.

Mąkę kukurydzianą rozpuścić w odrobinie wody i dodać do zupy, mieszać aż zgęstnieje.

Dodać kurczaka (razem z pianą), mieszać zupę trzepaczką i podgrzewać, ale nie gotować.

Doprawić sosem sojowym i posypać posiekaną w plasterki cebulką.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *