Zupa pomorska

Składniki

  • 30 dag mięsa wołowego na rosół
  • 1/2 kurczaka
  • 30 dag mrożonego zielonego groszku
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • natka pietruszki
  • pęczek włoszczyzny (bez kapusty)
  • sól

Przygotowanie

Mięso wołowe i kurczaka umyć.

Włożyć do garnka, zalać zimną wodą i podgrzewać do zagotowania.

Na bardzo słabym ogniu podtrzymywać gotowanie przez 40 minut.

Po tym czasie dodać obraną i pokrojoną w słupki włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie i dalej gotować na bardzo małym ogniu przez 50 minut.

Mięso wyjąć, pokroić w słupki i z powrotem włożyć do zupy.

Dodać rozmrożony zielony groszek.

Podgrzać do zagotowania, przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Natkę pietruszki posiekać i przed podaniem posypać nią zupę.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *