Zupa podhalańska

Składniki

  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 40 dag ziemniaków
  • 15 dag pomidorów
  • 30 dag baraniny
  • 8 dag cebuli
  • 5 dag tartego chrzanu
  • 2 dag mąki pszennej
  • mielona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Umyte mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.

Dodać mąkę, lekko zrumienić, dodać bulion i gotować.

Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić na kawałki.

Obrane ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do mięsa, gdy zacznie mięknąć.

Dodać pomidory z przyprawami ? gotować do miękkości.

Na koniec dodać czosnek i chrzan.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *