Zupa pieczarkowa z pulpetami

Składniki

  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 4 serki topione o smaku śmietankowym
  • 2 marchewki
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • masło
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Pokrojoną marchewkę i pieczarki poddusić na maśle.

Posiekaną cebulę dodać do mięsa, wbić jajko, wymieszać i doprawić do smaku.

Z mięsa formować niewielkie pulpeciki i obsmażyć na maśle.

Bulion zagotować, dodać pulpety, marchewkę i pieczarki.

Gotować około 20 minut.

Dodać serki topione, delikatnie wymieszać, gotować jeszcze chwilę.

Udekorować natką pietruszki.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *