Zupa paprykowa

Składniki

  • 1 czerwona papryka
  • 2 pomidory
  • pół papryczki piri piri
  • 1 puszka fasolki w sosie pomidorowym
  • 2 kostki rosołowe
  • 4 ziemniaki
  • 1 kiełbasa wiejska
  • ostra papryka
  • pieprz

Przygotowanie

Pomidory parzymy i obieramy ze skórki.

Kroimy na małe kawałki i podsmażamy wraz z pokrojoną w paseczki papryką (również piri piri).

Warzywa zalewamy wodą (około 1,5 litra) i  zagotowujemy.

Dodajemy pokrojone ziemniaki i gotujemy około 10 minut.

Następnie dorzucamy kostki rosołowe i fasolkę.

Doprawiamy solą i papryką i gotujemy pół godziny.

Na koniec podsmażamy pokrojoną w kawałki kiełbasę i dodajemy ją do zupy.

Dekorujemy natką pietruszki i zajadamy ze smakiem ze świeżym pieczywem.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *