Składniki
- 0,5 kg fasoli płaskiej
- 6 dużych ziemniaków
- zupa zaimniaczana z torebki Winiary
- 100 ml smietanki 30 %
- 1/2 szklanki mleka
- 2 parówki
- boczek
- natka pietruszki
- Maggi
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Fasolę umyć, pokroić w małe kawałki i ugotować w wodzie solonej do miękkości (około 10-15 minut).
Ugotować 6 ziemniaków pokrojonych w małą kostkę do miękkości (około 20 minut).
Ugotowane ziemniaki wytłuc.
Rozrobić zupę ziemniaczaną według przepisu podanego na opakowaniu.
Dodać do garnka szklankę wody, zupę w proszku, fasolkę ugotowaną, ziemniaki, boczek podsmażony, parówki pokrojone, śmietankę, mleko, sól, pieprz i Maggi.