Zupa niemiecka

Składniki

  • 0,5 kg fasoli płaskiej
  • 6 dużych ziemniaków
  • zupa zaimniaczana z torebki Winiary
  • 100 ml smietanki 30 %
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 parówki
  • boczek
  • natka pietruszki
  • Maggi
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Fasolę umyć, pokroić w małe kawałki i ugotować w wodzie solonej do miękkości (około 10-15 minut).

Ugotować 6 ziemniaków pokrojonych w małą kostkę do miękkości (około 20 minut).

Ugotowane ziemniaki wytłuc.

Rozrobić zupę ziemniaczaną według przepisu podanego na opakowaniu.

Dodać do garnka szklankę wody, zupę w proszku, fasolkę ugotowaną, ziemniaki, boczek podsmażony, parówki pokrojone, śmietankę, mleko, sól, pieprz i Maggi.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *