Składniki
- podwójna pierś kurczaka
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka białej fasoli
- 1 puszka pomidorów bez skórek
- 2 czerwone papryki
- 1 zielona papryka
- 1 żółta papryka
- 2 pokrojone w kostkę cebule
- 1,5 litra rosołu
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- sproszkowana papryka ostra i słodka
- majeranek
- sól
- pieprz
- olej lub oliwa
Przygotowanie
Pierś kurczaka pokroić w kostkę, obrać i pokroić papryki.
W garnku przesmażyć posolone i oprószone pieprzem piersi kurczaka z cebulą (na oleju lub oliwie), dodać czosnek i paprykę.
Zalać wszystko rosołem.
Zawartość puszek (oprócz pomidorów) wysypać na durszlak przelać zimną wodą, dodać do garnka.
Dodać pomidory.
Doprawić do smaku słodką i ostrą papryką oraz majerankiem.
Gotować około 20-30 minut na wolnym ogniu aż zupa nieco zgęstnieje.
Zupa powinna być dość ostra więc na końcu należy doprawić ją.
Najlepsza na drugi dzień.