Zupa krewetkowa

Składniki

  • 300 g krewetek
  • 4 ziemniaki
  • 3 średnie cebule
  • 1 szklanka gorącej wody
  • 1/2 l mleka
  • 50 g masła
  • 100 g żółtego sera
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Masło rozgrzać na patelni i podsmażyć drobno pokrojoną cebulę.

Cebulę przełożyć do garnka.

Zalać gorącą wodą i dodać ziemniaki pokrojone w drobną kostkę.

Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Do drugiego naczynia wlać mleko i wymieszać z startym serem.

Podgrzewać, aż rozpuści się ser.

Do garnka w, którym gotują się ziemniaki pod koniec gotowania dodać oczyszczone krewetki.

Gotować tak długo, aż będą koloru różowego.

Następnie zdjąć garnek z ognia i wlać masę serową.

Wymieszać i posolić do smaku.

Posypać natką pietruszki.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *