Zupa krem z kurczaka i pieczarek

Składniki

  • 1 1/2 szklanki kurczaka, ugotowanego i drobno pokrojonego
  • 3 szklanki rosołu z kurczaka
  • 115 g pieczarek, pokrojonych w plasterki
  • 80 g masła
  • 1/3 szklanki mąki
  • 2 szklanki gęstej śmietany
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz

Przygotowanie

Rozgrzać masło w rondlu.

Usmażyć na nim pieczarki.

Dodać mąkę i zasmażyć.

Wlać rosół i śmietanę.

Dodać mięso i przyprawy.

Gotować na małym ogniu przez 15 minut.

Podawać zupę gorącą, posypaną natką pietruszki.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *