Zupa krem z boczkiem

Składniki

  • 2 l wody
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 100 ml śmietany
  • 2 marchewki
  • 2 ziemniaki
  • 1 cebula
  • mielona papryka
  • 2 łyżki masła
  • 1 kostka rosołowa
  • 3 słodkie czerwone papryki
  • 1 papryka chilli
  • 2 pomidory
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Marchewkę i ziemniaki pokrojone w kostkę zalać wodą w garnku i zagotować.

Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na maśle, posypać mieloną papryką i dodać do gotujących się warzyw razem z kostką rosołową.

Paprykę pokroić w paski, pomidory w plastry, dodać do garnka.

Gotować do miękkości.

Zmiksować i doprawić do smaku.

Pokrojony boczek zrumienić na maśle .

Zupę zabielić śmietaną i posypać boczkiem.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *