Zupa koperkowa z ryżem

Składniki

  • 4 szklanki rosołu z kurczaka
  • marchewka
  • pietruszka
  • 2 pęczki kopru
  • 1/2 szklanki ryżu
  • kubek słodkiej śmietany
  • łyżka masła
  • szczypta zmielonego pieprzu
  • sól

Przygotowanie

Koperek opłukać i osuszyć.

Marchewkę oraz pietruszkę obrać i pokroić w plasterki.

Stopić masło i podsmażyć na nim umyty ryż.

Zalać gorącym rosołem, dodać marchewkę oraz pietruszkę i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.

Pod koniec gotowania zupę doprawić solą oraz pieprzem i dodać posiekany koperek.

Zupę zdjąć z ognia i zaprawić śmietaną.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *