Zupa czosnkowa z grzankami

Składniki

  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1 duża główka czosnku
  • 4 ziemniaki
  • 2 łyżki oliwy
  • 10 dag żółtego sera
  • 1 listek laurowy
  • biały pieprz
  • sól
  • 1/2 bagietki na grzanki

Przygotowanie

Ziemniaki brać i pokroić na kawałki.

Czosnek obrać i pokroić w cieniutkie plasterki.

W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej ziemniaki i czosnek.

Wymieszać i  zalać bulionem.

Dodać listek laurowy, sól i pieprz.

Gotować do miękkości (około 20-25 minut).

Wyjąć listek laurowy i zmiksować zupę.

Z bagietki zrobić grzanki.

Nalać zupę do miseczki, posypać startym serem i dodać grzanki.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *