Zupa cygańska

Składniki

  • 25 dag ziemniaków
  • 150 ml śmietany
  • 1,5 l wywaru z kości i warzyw
  • 2 dag mąki
  • 25 dag papryki
  • 10 dag kiełbasy
  • 10 dag cebuli
  • 4 dag ketchupu
  • tłuszcz
  • zielenina
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, skropić wywarem i dusić do miękkości.

Pod koniec duszenia dodać ketchup oraz obraną z osłonki i pokrojoną w paseczki kiełbasę.

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać pozostałym wywarem, ugotować, połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, posiekaną zieleniną, przyprawami i pozostałymi składnikami.

Chwilę pogotować i doprawić do smaku.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *