Zupa cebulowa z twarogiem

Składniki

  • 5 cebul
  • 10 dkg twarogu
  • 1,5 l rosołu z kostki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka śmietany
  • tymianek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Cebule obrać i pokroić w plasterki.

Czosnek obrać i posiekać.

Masło roztopić w rondlu, włożyć cebulę i czosnek, zrumienić.

Wlać rosół, przyprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem.

Gotować 30 minut na małym ogniu.

Połowę zupy odlać i przetrzeć przez sito.

Dodać śmietanę, wymieszać i połączyć z resztą zupy.

Twaróg pokroić w kostkę.

Zupę rozlać do talerzy.

Do każdej porcji wrzucić kilka kostek twarogu.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *