Barszcz wołyński

Składniki

  • 1/2 kg mięsa wołowego lub kiełbasy
  • 1/2 kg małych buraków ugotowanych poprzedniego dnia w skórkach
  • 1 szklanka ugotowanej fasoli
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 4 ziemniaki
  • włoszczyzna z kapustą
  • listek laurowy
  • zielenina
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Ugotować poprzedniego dnia mięso, wyjąć z wywaru, obrać z kości i pokroić w kostkę.

Do wywaru włożyć poszatkowaną kapustę, włoszczyznę i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Gotować 15 minut.

Następnie dodać ugotowaną fasolę z częścią wywaru, ugotowane buraki pokrojone na cienkie paski, wszystkie przyprawy i gotować jeszcze przez 5 minut.

Po odstawieniu z ognia wlać śmietanę, wsypać zieleninę i dodać mięso.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *