Barszcz biały z chrzanem

Składniki

  • 2 opakowania białego barszczu lub żurku
  • pół szklanki śmietany
  • 3-4 szklanki wywaru z białej kiełbasy lub wody
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • 40 dag białej kiełbasy lub 2 jaja na twardo
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • łyżeczka cukru
  • sól

Przygotowanie

Przygotować zupę według przepisu na opakowaniu.

Pod koniec gotowania dodać pokrojoną na krążki kiełbasę i chrzan.

Doprowadzić do wrzenia, doprawić śmietaną, cukrem i solą.

Rozlać na talerze lub do filiżanek, posypać posiekaną zieleniną.

Zamiast z kiełbasą można podać zupę z połówkami jaj ugotowanych na twardo.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *