Barszcz biały z białą kiełbasą

Składniki

  • 40 dag białej kiełbasy parzonej
  • 6 średnich ziemniaków
  • 4 duże cebule
  • 3/4 szklanki śmietany
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Cebulę pokroić w półksiężyce.

Wrzucić na gorącą wodę razem z liściem laurowym i zielem angielskim.

Kiełbasę pokroić w krążki.

Ziemniaki pokroić jak na frytki.

Wszystko wrzucić do cebuli.

Gotować aż ziemniaki zmiękną.

Doprawić solą i pieprzem.

Barszcz zdjęć z ognia.

Dodać śmietanę.

Na koniec posypać majerankiem.

Można do każdego talerza pokroić jajko.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *