Sos taco

Składniki

  • 1 łyżka oleju
  • 240g pomidorów z puszki
  • 1 cebula
  • 1 zielona papryka
  • 1 ząbek czosnku
  • chili
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Przygotowanie

Cebulę i paprykę pokroić w kostkę.

Na patelni rozgrzać olej, włożyć cebulę, paprykę i dusić powoli aby nieco zmiękły.

Dodać zmiażdżony czosnek, 1/4 łyżeczki chili, szczyptę pieprzu i dusić przez 2-3 minuty.

Pomidory rozgnieść widelcem, dodać do duszących się warzyw i pozostawić wszystko jeszcze przez 5-6 minut na umiarkowanym ogniu.

Przyprawić do smaku solą.

Podawać na zimno jako dodatek do tostada, nacho, prażynek tortilla, lub na ciepło jako sos do głównego dania z ryb, mięsa czy drobiu.

Sos taco

Sos taco

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *