Sos pieczarkowy

Składniki

  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka tłuszczu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka mąki
  • 1 szklanka bulionu z kostki

Przygotowanie

Bardzo starannie umyte pieczarki drobno pokrajać, włożyć do rondelka z rozgrzanym tłuszczem, dodać drobno pokrajaną cebulę i dusić rumieniąc. Następnie wsypać mąkę szybko mieszając, rozprowadzić bulionem, zagotować, a po odstawieniu z ognia doprawić do smaku solą i pieprzem.

1 Comment

  1. Lilia_90

    Sos ten niesamowicie przepysznie smakuje z ryżem. Jeśli ktoś lubi ryż, to ten sos będzie świetnym dodatkiem.

    Reply

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *