Sos majonezowy z ananasem

Składniki

  • 4 łyżki gęstego majonezu
  • 4 łyżki soku z ananasa
  • 4 plasterki ananasa
  • 4 łyżki oliwy
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy delikatesowej
  • 1/2 łyżeczki cukru pudru
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Oliwę utrzeć z sokiem z cytryny.

Dodać majonez, sok z ananasa i ucierać do czasu, aż składniki się połączą i powstanie jednolity, gęsty sos.

Dodać plasterki ananasa (drobno posiekane lub rozbite na mus) i przyprawy.

Składniki połączyć.

Sos powinien mieć wyraźny, słodko-kwaśny smak i niepowtarzalny aromat.

Podawać nie później niż 30 minut po przygotowaniu.

 

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *