Składniki
- 4 duże pomidory (bez nasion, pokrojone w kostkę)
- 1 1/2 szklanki pieczarek (drobno posiekanych)
- 2 posiekane ząbki czosnku
- 1 średnia cebula (drobno posiekana)
- 2 zielone papryki (drobno posiekane)
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek
- 3 krople ostrego sosu pieprzowego
- 1/4 szklanki posiekanej młodej cebuli
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
Przygotowanie
Smażyć w rondlu czosnek na oleju przez 1 minutę.
Dodać cebulę, paprykę i pieczarki.
Obsmażać, aż warzywa będą miękkie.
Wymieszać z pomidorami i gotować na wolnym ogniu do odparowania i zgęstnienia sosu.
Przyprawić solą, pieprzem i ostrym sosem pieprzowym.
Przed podaniem, wymieszać z młodą cebulą i pietruszką.