Sos kreolski

Składniki

  • 4 duże pomidory (bez nasion, pokrojone w kostkę)
  • 1 1/2 szklanki pieczarek (drobno posiekanych)
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 1 średnia cebula (drobno posiekana)
  • 2 zielone papryki (drobno posiekane)
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 3 krople ostrego sosu pieprzowego
  • 1/4 szklanki posiekanej młodej cebuli
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie

Smażyć w rondlu czosnek na oleju przez 1 minutę.

Dodać cebulę, paprykę i pieczarki.

Obsmażać, aż warzywa będą miękkie.

Wymieszać z pomidorami i gotować na wolnym ogniu do odparowania i zgęstnienia sosu.

Przyprawić solą, pieprzem i ostrym sosem pieprzowym.

Przed podaniem, wymieszać z młodą cebulą i pietruszką.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *