Sos kremowy z pieczarek i Parmezanu

Składniki

(2 1/2 szklanki)

  • 1 1/2 szklanki pieczarek (pokrojonych w plasterki)
  • 3/4 szklanki wywaru z kurczaka
  • 3/4 szklanki gęstej śmietany
  • 2 łyżki tartego sera Parmezan
  • 4 łyżeczki mąki
  • 4 łyżeczki masła
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Pieczarki obsmażyć na maśle na dużym ogniu, aż będą miekkie.

Posypać mąką.

Smażyć przez 2,5 minuty ciągle mieszając.

Stopniowo wlewać wywar z kurczaka i śmietanę mieszając, podgrzać do zagotowania na wolnym ogniu.

Wymieszać z serem i przyprawić do smaku.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *