Sałatka ziemniaczana z pieczarkami

Składniki

  • 50 dag ziemniaków
  • 15 dag pieczarek
  • 20 dag czerwonej fasoli
  • 15 dag ogórków konserwowych
  • po 2 łyżki gęstego majonezu i śmietany
  • sok z cytryny
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Ziemniaki i fasolę osobno ugotować.

Pieczarki umyć i pokroić w plasterki, a ogórki i ziemniaki – w paski.

Pieczarki, ogórki i ziemniaki połączyć z fasolą, doprawić pieprzem, solą i sokiem z cytryny, dodać majonez roztrzepany ze śmietaną, wymieszać.

1 Comment

  1. Karolina

    Pyszna sałatka. Ogólnie bardzo lubię sałatki a ta wyjątkowo mi smakuje.

    Reply

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *