Sałatka z tuńczykiem

Składniki

  • 2 torebki ryżu
  • 2 papryki
  • 3 pomidory
  • 2 jajka
  • 25 dag żółtego sera
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 8 listków sałaty
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Po ostygnięciu dodajemy pokrojone w drobną kostkę papryki, żółty ser oraz ugotowane na twardo jajka.

Sałatę rwiemy na kawałki, pomidory kroimy w ćwiartki i dodajemy do reszty. Tuńczyka odcedzamy, dodajemy z majonezem do sałatki i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *