Sałatka z selera i banana

Składniki

  • duży seler
  • 2 ogórki kiszone lub konserwowe
  • duży banan lub 2 małe, winne jabłko
  • sok z połowy cytryny
  • 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • natka pietruszki
  • cukier
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Seler opłukać, obrać, ugotować w osolonej wodzie, pokroić w kostkę. Obrane ogórki pokroić w ćwierćplasterki.

Owoce obrać ze skórki. Banan pokroić w półplasterki, a jabłka – w kostkę. Składniki wymieszać, polać sokiem z cytryny.

Jogurt zmieszać z pieprzem, solą i cukrem, zalać sałatkę i wymieszać. Posypać posiekaną natką.

Wstawić na godzinę do lodówki.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *