Sałatka z ravioli

Składniki

  • paczka ravioli (smak wg uznania)
  • 1 młoda cukinia
  • 3 różnokolorowe papryki
  • 1 duża czerwona cebula
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sos:

  • 1 słoik suszonych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy

Przygotowanie

Pierożki ravioli ugotować i wystudzić.

Cukinię razem ze skórką pokroić w plasterki, cebulę w krążki, oczyszczoną paprykę w kostkę.

Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić pokrojone warzywa.

Smażyć około 7-8 minut.

Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Pomidory pokroić i wymieszać z roztartym czosnkiem i oliwą.

Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, połączyć z sosem i jeszcze raz doprawić do smaku.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *