Sałatka z papryką i fasolą

Składniki

  • 1/2 świeżej czerwonej papryki
  • 1/2 świeżej zielonej papryki
  • 1 marynowana papryka
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 pomidor
  • 1 cebulka ze szczypiorkiem
  • 1 łyżeczka musztardy
  • zioła (według uznania)
  • czarne oliwki
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Paprykę swieżą i marynowaną pokroić.

Pomidora pokroić w plastry.

Fasolę osączyć.

Cebulę drobno posiekać.

Musztardę utrzeć z solą i pieprzem.

Dodać oliwę i zioła.

Wymieszać składniki i polać sosem.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *