Składniki
- 1 opakowanie paluszków krabowych (surimi)
- 100 g ryżu
- 1 puszka ananasów
- 1 puszka kukurydzy
- pęczek koperku
- szczypiorek lub 1 młoda cebulka
- majonez
- jogurt naturalny
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Paluszki krabowe i ananasa pokroić w kostkę.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu i wystudzić.
Koperek drobno posiekać.
Kukurydzę odcedzić z zalewy.
Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce.
Dodać majonez i jogurt naturalny (w proporcjach 1:1).
Doprawić solą i pieprzem.
Koperek dodaje sałatce szcególnego smaku i zapachu więc nie można o nim zapomnieć.
Paluszki krabowe można kupić mrożone lub w zalewie.
Jeśli są mrożone to najpierw należy je rozmrozić.
Mniam, uwielbiam paluszki krabowe, przepyszna jest ta sałatka.